Europol: Un poliţist din stradă, care nu a fost acasă 7 din 8 weekend-uri, primeşte 2.809 lei. Ministrul Bode primeşte în jur de 22.000 lei

Europol: Un poliţist din stradă, care nu a fost acasă 7 din 8 weekend-uri, primeşte 2.809 lei. Ministrul Bode primeşte în jur de 22.000 lei

Sindicatul Europol reclamă salariile mici pe care le primesc poliţiştii                    Foto: Politia Romana

Sindicatul Europol reclamă că poliţiştii care lucrează în stradă, fără weekend-uri libere, cu ore de noapte, fiind în pericol tot timpul, primesc 2.809 lei pe lună, în timp ce ministrul Lucian Bode primeşte în jur de 22.000 lei.

Ba mai mult, sindicaliştii reclamă creşterea salariilor ”clientelei politice din administraţie”, care va primi şi 2.000 de lei în plus.
 
 „Un poliţist din stradă, în Bucureşti: 
- care a nu a fost acasă în 7 din cele 8 zile de weekend primeşte 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în aceste condiţii, 
- primeşte 131 lei pentru orele de noapte prestate; 
- primeşte 199 lei pentru riscul de a fi atacat, lovit, vătămat sau chiar ucis în serviciu. 
 
Şi pentru toate aceste condiţii, primeşte un salariu net de 2809 lei!!! Adică mai puţin decât un angajat dintr-un supermarket”, au transmis, luni seară, reprezentanţii Sindicatului Europol.  
 
Potrivit acestora, „în timp ce poliţiştii mai au de primit restanţa de 2 tranşe prevăzute de lege, ministrului Bode i se calculează salariul prin înmulţirea coeficientului din Legea salarizării, care se aplică în cazul lui, cu salariul minim brut garantat în plată, adică primeşte în jur de 22.000 lei”.  
 
„Surpriza vine însă azi din Parlament, unde clientelei politice din administraţie i se va mări salariile chiar şi cu peste 2000 lei, adică 70% din salariul lunar al unui poliţist. Aşa că, poliţiştii vor munci exact după nivelul la care sunt plătiţi. Vor munci de 2809 lei…”, au mai transmis sindicaliştii.  
 
Vă recomandăm să citiţi şi 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările