De unde a pornit focul care mistuit blocul din Sectorul 5

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocul din sectorul 5 a ars complet
Blocul din sectorul 5 a ars complet

Incendierea accidentală ar putea sta la baza izbucnirii flăcărilor care în noaptea de vineri spre sâmbătă au mistuit un bloc din Sectorul 5 al Capitalei. Ancheta pompierilor este însă departe de a fi finalizată.

Potrivit reprezentanţilor pompierilor, sursa focului devastatator ar fi fost mai multe deşeuri de plastic şi lemn găsite de pompieri chiar lângă bloc. 

„Ceea ce ştim aproape sigur este că incendiul a pornit de la o proprietate vecină. Practic, erau pereţi ai unei case demolate, de la la care mai rămăsese în piciore doar o mică anexă. Acolo erau mai multe deşeuri plastice şi lemne. De aici a pornit focul, care s-a extins apoi pe faţada blocului. Cauza incendiului nu este o sursă de electricitate. Incendiul, cel mai probabil, a fost provocat accidental. Ori cineva a dat foc la nişte deşeuri, ori cineva a aruncat de sus, din bloc, o ţigară. Pe pista aceasta mergem. Am relaţionat cu Poliţia şi Primăria Sectorului 5. Noi nu am discutat cu dezvoltatorul“, a explicat, pentru „Adevărul“, căpitanul Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Familiile rămase fără casă, lăsate de izbelişte 

În timp ce anchetatorii încearcă să afle cauza incendiului pentru a-i trage pe vinovaţi la răspundere, zeci de familii nu mai au un acoperiş deasupra capului, iar autorităţile nu par dispuse să le ajute. 

„Nu pot să dau bani de la Consiliul Local al sectorului 5, de la oamenii care plătesc taxe, pentru un moft sau pentru oameni care au posibilitatea să-şi reia viaţa în condiţii bune“, a declarat zilele trecute primarul Sectorului 5, Daniel Florea, anulându-le oamenilor rămaşi pe drumuri orice speranţă. 

Incendiul din Sectorul 5 al Capitalei a izbucnit vineri noaptea. Peste o sută de oameni s-au înghesuit să iasă pe singura cale de acces din bloc, în interiorul unei curţi, de unde au fugit pe o alee îngustă de 1 metru şi 40 de centimetri, ca să iasă pe poartă. Asta în timp ce, pompierii încercau să intre în clădire. Conform celor mai recente informaţii, imobilul, ridicat de dezvoltatorul Ilie Ioniţă, nu avea avizele necesare, implicit nici avizul pentru securitate de incendiu. 

Cine este Ilie Ioniţă

Ilie Ioniţă, zis Zorilă, este cercetat încă din 2015 de procurori pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Este anchetat că ar fi ridicat 20 de blocuri, în cartierul Sălaj din Capitală, iar apartamentele le-ar fi vândut fără acte pentru a nu plăti taxe şi impozite. Prejudiciul a fost estimat la 2,6 milioane de euro. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite