Coronavirus în România. Zeci de mii de români riscă să rămână fără maşini. Service-urile rămân fără piese de schimb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Importurile de piese de schimb pentru maşini au fost sistate
Importurile de piese de schimb pentru maşini au fost sistate

Cei care au maşinile într-unul dintre cele peste 10.000 de service-uri autorizate din România riscă să nu îşi mai poată ridica automobilul curând deoarece unităţile reparatoare încep să aibă probleme în aprovizionarea cu piese de schimb după ce  importurile au fost sistate complet.

Service-urile auto grupate în Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) din România a comunicat că atelierele au intrat într-o criză a pieselor de schimb. „De astăzi niciun furnizor de piese auto din România nu mai procesează comenzi de piese de la extern. Nu este exagerat să spunem că românii vor rămâne cu maşinile blocate în service", spune Dan Barbu, preşedintele ASSAI, organizaţia reprezentantivă a service-urilor independente. El precizează că în acest moment se lucrează pe stoc, dar deja sunt probleme şi există maşini care stau în service „reparate pe jumătate”.

Sistarea importurilor nu este singura problemă din acest domeniu, în condiţiile în care, forţaţi de deterioarea economiei, furnizorii de piese, spun propritarii de service, au început să ceară plata pe loc pentru piesele de schimb, fapt care dezechilibrează financiar unităţile reparatoare, arată econimica.net

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite