Corina Corbu, singurul judecător care şi-a depus candidatura pentru şefia Curţii Supreme. Cristina Tarcea nu s-a înscris pentru un nou mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mandatul Cristinei Tarcea la şefia ÎCCJ expiră în septembrie
Mandatul Cristinei Tarcea la şefia ÎCCJ expiră în septembrie

Singurul magistrat care şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Curţii Supreme este judecătorul Corina Corbu, inculpată de DNA în 2014 în dosarul judecătoarei Gabriela Bîrsan şi achitată în 2018. Actualul preşedinte al Curţii Supreme, Cristina Tarcea, nu şi-a depus dosarul pentru un nou mandat.

Dosarele de candidatură trebuia depuse la CSM, iar decizia privind şefia Curţii Supreme va fi luată de secţia de judecători a CSM, instituţie condusă de Lia Savonea.

CSM a declanşat, la finele lunii mai, procedura de ocupare a funcţiei de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în condiţiile în care mandatul Cristinei Tarcea va expira în luna septembrie a acestui an. Tarcea nu şi-a depus candidatura pentru un nou mandat, singurul dosar înregistrat la CSM fiind cel al judecătorului Corina Corbu.

Corina Corbu a fost achitată definitiv de ÎCCJ în dosarul de corupţie în care a fost vizată şi Gabriela Bîrsan. În urma deciziei de achitare, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, anul trecut, decretul de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul ÎCCJ, pe o perioadă de trei ani.

Potrivit anunţului CSM, candidaţii pentru funcţia de şef al Înaltei Curţi vor susţine, în faţa Secţiei pentru judecători, un interviu care constă în susţinerea planului managerial şi verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, fiind vizate capacitatea de organizare, rapiditatea în luarea deciziilor, resistenţa la stres, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen scurt, mediu şi lung etc. 

Începând cu data de 18 iulie - Secţia pentru judecători poate dispune analizarea candidaturilor şi numirea în funcţiile de preşedinte al ÎCCJ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite