CNCD se autosesizează după ce politologul Vladimir Tismăneanu a distribuit pe Facebook o postare cu caracter rasist

CNCD se autosesizează după ce politologul Vladimir Tismăneanu a distribuit pe Facebook o postare cu caracter rasist

Politologul Vladimir Tismăneanu. FOTO Eduard Enea

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se autosesizează după ce politologul Vladimir Tismăneanu a distribuit, pe Facebook, o postare cu caracter rasist, a anunţat preşedintele CNCD Asztalos Csaba, care a precizat că va fi solicitată şi poziţia Universităţii Maryland din Statele Unite, unde Tismăneanu este profesor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cazul Tismăneanu - În situaţia, puţin probabilă, în care nu primim plângeri în cursul zilei de luni, CNCD va iniţia procedura de autosesizare în cazul Vladimir Tismăneanu. În paralel, vom trimite speţa la Universitatea Maryland din Statele Unite, unde dl. Tismăneanu este profesor„, a anunţat pe Facebook Asztalos Csaba
 
De asemenea, el precizează că CNCD va solicita Universităţii Maryland să se pronunţe asupra mesajului postat de cadrul său didactic, în raport cu principiile de etică şi nediscriminare pe care le aplică în cultura lor organizaţională, academică.
 
Politologul Vladimir Tismăneanu a distribuit pe Facebook o imagine in care apăreau mai multe ciori pe un gard, cu mesajul ”Aeroportul Ţăndărei. Toate zborurile sunt anulate”.
 
Ulterior, Tismăneanu a şters postarea, explicând: „O eroare, o precizare. Azi am postat, vreme de câteva minute, o poză primită pe messenger. Se voia haioasă. Nu-i desluşisem implicaţiile rasiste. Am şters-o imediat. Pagina mea este opusă oricăror forme de rasism, xenofobie, intoleranţă, excluziune. Învăţătură de minte pentru mine. Poate şi pentru alţii”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările