Ce spun specialiştii despre huiduielile la adresa Jandarmeriei de Ziua Naţională a României: „Nu era momentul potrivit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Jandarmeria a fost huiduită de mulţimea care s-a adunat în Capitală pentru a participa la parada de 1 Decembrie. „Ruşine!” a fost mesajul transmis de cei prezenţi, care s-au întors cu spatele atunci când au defilat efectivele de jandarmi şi mijloacele tehnice din dotarea instituţiei. În timp ce specialiştii spun că nu era momentul potrivit pentru o astfel de reacţie, internauţii susţin că reacţia era una firească după violenţele din 10 august.

Parada din acest an nu a fost lipsită de incidente, Jandarmeria fiind huiduită de mulţimea adunată în Capitală, la Arcul de Triumf. Părerile legate de ce s-a întâmplat în urmă cu puţin timp sunt însă împărţite. 

„Astfel de gesturi lezează şi afectează demnitatea fiecărui jandarm. E în mod clar o legătură între 10 august şi ce s-a întâmplat astăzi, dar jandarmii îşi fac datoria. Ei nu au făcut decât să execute nişte ordine la momentul 10 august şi atunci, reacţia de azi este una incorectă. Sunt simpli angajaţi ai acestei instituţii şi faptul că au fost huiduiţi afectează instituţia în sine şi nu pe conducătorii săi sau cei care au dat acele ordine”, a declarat, pentru „Adevărul”, psihologul Mihai Copăceanu. 

„Din punctul meu de vedere să strici o astfel de sărbătoare prin astfel de reacţii nu este permis. Există alte căi prin care poţi să îţi arăţi dezamăgirea sau chiar dispreţul. Mi se pare incorect că au instigat mai ales de 1 decembrie, când mesajul este de unitate, de iertare şi de bunătate şi scopul nu este să instigi. Cu toată ura faţă de jandarmi, cu toate excesele pe care jandarmii le-au făcut, iar aici Parchetul este în măsură să lămurească situaţia, nu trebuia procedat aşa”, a completat specialistul. 

Internauţi: „Nişte copii cred în dreptate şi onoare”

Pe de altă parte, cei care au văzut momentul pe reţelele de socializare, spun că reacţia celor prezenţi a fost una justificată. 

„Felicitări! S-a văzut câţi oameni au aplaudat Jandarmeria. Foarte puţini. Oameni apatici, trişti...”, a scris o internaută. „Nişte copii mai cred în dreptate şi onoare. E bine că sunt aşa, mulţi dintre ei se vor pierde, din păcate, şi vor îngroşa rândurile trădătorilor”, a scris un alt internaut. „Merită...dar parcă nu era momentul”, a scris o altă internaută pe Facebook. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite