Cazul Sorina. Procurorul care a luat-o pe fetiţa de 8 ani pentru a o duce la familia adoptivă, audiat la Secţia Specială

Cazul Sorina. Procurorul care a luat-o pe fetiţa de 8 ani pentru a o duce la familia adoptivă, audiat la Secţia Specială

Maria Piţurcă, procurorul care a luat-o pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, pentru a o duce la familia adoptivă, nu va fi suspendată din funcţie. Aşa a decis Secţia pentru procurori a CSM. Piţurcă s-a prezentat, joi, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie pentru audieri. În acelaşi timp, solicitarea procurorului general al României de revizuire a sentinţei de adopţie a fost respinsă.

UPDATE Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a respins solicitarea Inspecţiei Judiciare de suspendare din funcţie a Mariei Antoaneta Piţurcă, procurorul care a preluat-o pe fetiţa de 8 ani de la asistentul maternal din Baia de Aramă. Decizia nu are cale de atac.

"Respinge solicitarea formulată de Inspecţia Judiciară în temeiul disp. art. 52 alin (1) din Legea nr. 317/2004 republicată, privind suspendarea din funcţie a doamnei Piţurcă Maria Antoaneta, procuror şef Secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Fără cale de atac", se arată în decizia Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii.

UPDATE Solicitarea procurorului general Bogdan Licu de revizuirea a sentinţei de adopţie a Sorinei, fetiţa din Baia de Aramă luată brutal din casa asistentului maternal, a fost respinsă, joi, de Curtea de Apel Craiova.

Curtea de Apel Craiova a respins ca inadmisibilă cererea procurorului general Bogdan Licu de revizuire a adopţiei.

Procurorii Secţiei de anchetare a magistraţilor au pus-o sub urmărire penală pe Maria Piţurcă, procurorul care ar fi bruscat-o pe Sorina. Şi managerul de caz din DGASPC Mehedinţi este urmărit penal, potrivit Mediafax.

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM a decis, miercuri, amânarea pentru joi a deciziei privind suspendarea Mariei Piţurcă, procurorul care a luat-o cu forţa pe Sorina, fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă, pentru a o duce la familia sa adoptivă.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi şi a efectuat percheziţia domiciliară. Astfel, procurorii de la Secţia de anchetă efectuează verificările.

Fetiţa a fost luată cu mascaţii la finele lunii iunie din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America.

Momentul în care mascaţii au intrat în casă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă „mami, nu vreau să plec!". Imediat după ce fetiţa a fost luată din casă a apărut un val de nemulţumiri, oamenii fiind supăraţi de faptul că fetiţa a fost luată împotriva voinţei ei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: