UPDATE Capitala a intrat în scenariul galben. Când ar putea scăpa bucureştenii de restricţii. Ce spune prefectul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rata de infectare în Bucureşti a scăzut, astăzi, sub 3/1000 de locuitori. Dacă această situaţie va continua 14 zile există posibilitatea ca peste două săptămâni să fie redeschise cinematografele, instituţiile de spectacole, barurile şi restaurantele în interior.

Concret, deşi astăzi în Bucureşti sunt înregistrate 257 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, autorităţile anunţă că municipiul nu se mai află în scenariul roşu după ce a înregistrat o rată de infectare de 2,96 la mia de locuitori.

Dacă această situaţie va continua 14 zile, există posibilitatea ca autorităţile să decidă redeschiderea cinematografelor, a instituţiilor de spectacole, a barurilor şi a restaurantelor în interior. 

De asemenea, dacă timp de două săptămâni Capitala rămâne în scenariul galben, copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, şi copiii din clasele terminale - VIII, XII, XIII vor putea fi prezenţi în unităţile de învăţământ începând din 8 februarie când începe semestrul II al acestui an şcolar.

Traian Berbeceanu: în funcţie de evoluţia situaţiei infectărilor în Capitală, va fi convocat CMBSU pentru a adopta o hotărâre prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a anunţat că rata de incidenţă în Bucureşti este de 2,96 la mia de locuitori şi va fi urmărită evoluţia în următoarele 48 de ore, iar dacă situaţia o va permite va fi convocat Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă care să adopte o hotărâre prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate. Este vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limia a maxim 30% din capacitatea unităţii şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

„Din fericire, printr-un efort comun al cetăţenilor municipiului Bucureşti, în primul rând, dar şi al autorităţilor, incidenţa infectării cu COVID-19 a scăzut la 2,96 / la o mie de locuitori. Sunt veşti care nu pot decât să ne bucure! Vom urmări evoluţia indicatorului în următoarele 48 de ore, iar în situaţia pe care cu toţii ne-o dorim, în care gradul de infectare se păstrează sub 3 / la o mie de locuitori, vom convoca în şedinţă Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în vederea adoptării unei hotărâri prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate!

Astfel, în conformitate cu prevederile normative în vigoare, printre măsurile vizate se numără şi:

- permiterea funcţionarii cu o capacitate de maxim 30% a instituţiilor/sălilor de spectacol şi cinematografelor;

- redeschiderea activităţilor "la interior" a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, etc, în limita a maxim 30% din capacitatea unităţii;

- permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Facem un apel la respectarea cu stricteţe, în continuare, a măsurilor aflate în vigoare, astfel putând ca, în curând, măsurile de relaxare să fie şi mai generoase!”, a scris Traian Berbeceanu miercuri pe Facebook.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite