Camera Deputaţilor votează astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei

Camera Deputaţilor votează astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei

Moţiunea împotriva Ministrului Educaţiei, Monica Anisie, a fost dezbătută luni în Parlament. FOTO news.ro

Camera Deputaţilor votează, miercuri, moţiunea simplă intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată", semnată de 93 de deputaţi Pro România şi PSD, împotriva ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform documentului, Pro România şi PSD solicită demisia ministrului Anisie, acuzând „lipsă de viziune şi de strategie, care a făcut ca preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă".
 
„Această moţiune este o mică parte a răspunsului nostru la nepăsarea şi incompetenţa dovedite pas cu pas de ministrul Educaţiei şi Cercetării de la preluarea mandatului, culminând cu perioada coronacrizei. Este o mică parte a învăţământului preuniversitar. Nu vrem să detaliem incompetenţa de care ministrul Educaţiei a dat dovadă în ceea ce priveşte învăţământul universitar sau cercetarea. Nici măcar o dată, în ultimii 30 de ani, românii nu au trăit asemenea momente de haos în Educaţie. Lipsa de viziune şi de strategie a făcut ca toţi cei din sistem – preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ – să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă. Astăzi, aici, trebuie să punem capăt acestei crize. Ne bazăm pe demisia doamnei ministru dacă această moţiune trece”, se arată în textul moţiunii simple.
 
În cadrul dezbaterilor ce au avut loc luni, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a subliniat că şcoala românească este „sub nivelul provocărilor" cu care se confruntă generaţiile actuale de elevi, pentru că a rămas „captivă unor formule conservatoare" şi unui sistem care nu pune accent pe abilităţile elevului, ci pe capacitatea de a înmagazina cunoştinţe.
 
Anisie a catalogat moţiunea ca fiind desprinsă „dintr-o comedie” şi le-a reproşat miniştrilor PSD care au fost la Educaţie că nu au pregătit învăţământul online, deşi au avut fonduri la dispoziţie. Ea a întrebat unde sunt cele 2,2 miliarde de lei destinate achiziţionării de tablete pentru elevi.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: