Vasile Astărăstoae, condamnat definitiv de Înalta Curte pentru incompatibilitate. ANI cere revocarea lui din fruntea Colegiului Medicilor şi a UMF Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicul Vasile Astărăstoae a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru incompatibilitate, iar inspectorii de Integritate cer revocarea acestuia din fruntea Colegiului Medicilor şi a Universităţii de Medicină din Iaşi.

Inspectorii ANI au constatat că Vasile Astărăstoae s-a angajat pe sine şi pe fiica sa în mai multe proiecte europene derulate chiar de instituţiile pe care le conduce, notează Hotnews.ro. Valoarea serviciilor prestate de cei doi conform acestor contracte este de aproximativ 50.000 de euro, bani ce vor trebui returnaţi în urmă deciziei de vineri. La acel moment, Vasile Astărăstoae cumula patru funcţii publice, pe lângă poziţia de profesor universitar. 

În urmă deciziei definitive a Înaltei Curţi, Astărăstoae va fi obligat să demisioneze din toate funcţiile publice pe care le deţine şi nu va mai putea ocupa nicio funcţie timp de trei ani.

Colegiul Medicilor din România, condus de 8 ani de Vasile Astărăstoae, nu a avut până în prezent nicio poziţie de delimitare faţă de cazurile de corupţie din sistemul medical, cele mai recente implicând medici care falsificau reţete ale bolnavilor de cancer. Rugat să comenteze despre astfel de cazuri de corupţie în calitatea să de preşedinte al Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae a comparat de mai multe ori situaţia cu cea prigoanei împotriva medicilor declanşată de Stalin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite