Amenzi de 200.000 de lei în acest weekend pentru nerespecarea măsurilor de protecţie. 128 de bucureşteni au fost sancţionaţi de Poliţia Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controalele DGPMB pentru respectarea legii 55/2020 vor continua în perioada următoare Imagine: DGPMB
Controalele DGPMB pentru respectarea legii 55/2020 vor continua în perioada următoare Imagine: DGPMB

Un număr de 200 de amenzi în valoare de aproximativ 200.000 de lei au fost aplicate în acest weekend în Bucureşti, controalele vizând hypermarket-uri, terase, mijloace de transport în comun sau taxiuri. Dintre aceste sancţiuni, 128 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

„În cele trei zile au fost verificate mari complexuri comerciale, hipermarket-uri, hale şi pieţe agroalimentare, terase şi locuri de agrement, mijloace de transport în comun, inclusiv din zonă celor cu regim taxi.Au fost constatate şi aplicate aproximativ 200 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 200.000 lei”, se arată într-unn comunicat al Poliţiei Capitalei.

contoale masuri protectie

Din acest total, 128 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, iar 21 sancţiuni au fost aplicate pentru situaţii ce cad sub incidenţa  legislaţiei privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, arată  DGPMB.

„De asemenea, poliţiştii au purtat discuţii, atât cu cetăţenii, cât şi cu reprezentanţii agenţilor economici, pentru a da anumite lămuriri şi informaţii cu privire la măsurile de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Acţiunile Poliţiei Capitalei continuă pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru menţinerea unui climat de linişte publică”, mai arată DGPMB.

Controalele vor continua

La acţiune au participat poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), cu sprijinul reprezentanţilor ai Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Poliţiei Locale, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, Agenţiei Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti Ilfov, au efectuat verificări la peste 192 de operatori economici, precum şi în mijloacele de transport în comun.

S-a urmărit respectarea prevederilor Legii nr 55 /2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dar şi a altor norme privind protecţia cetăţeanului.

contoale masuri protectie
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite