Adminstrator judiciar din Alba, reţinut de DNA pentru o mită de 20.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie
DNA / FOTO Mediafax Foto / Marian Ilie

Procurorii DNA- Alba Iulia au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Dan Petrică Vlaic, administrator judiciar al unei societăţi comerciale prins în flagrant când primea 20.000 de euro mită.

Potrivit DNA, în perioada 2017 - 2019, Dan Petrică Vlaic, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale aflată în reorganizare (martor în cauză) să-i remită o sumă de bani, reprezentând echivalentul a 5% din totalul datoriilor (aproximativ 4.000.000 lei) prevăzute în planul de reorganizare, pentru ca în schimb să nu îşi îndeplinească obligaţiilor legale în cadrul procedurii reorganizării, prin inacţiunile sale încălcând prevederile Legii nr.85/2014 atât în relaţia cu debitorul, cât şi cu instanţa judecătorească.

Procurorii susţin că începând cu luna martie 2017 au fost emise constant sume de bani de către administratorul soceităţii financiare, ba chiar i-a pavat şi curtea inculpatului. 

Abia marţi, când o altă tranşăd e bani de 20.000 de euro i-a fost dată lui Petrucă Vlaic, procurorii au pus în acţiune operaţiunea flagrantă. Miercuri, atât Vlaic cât şi celălalt inculpat dina cest dosar, urmează să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite