Preşedintele CSJ, Ion Druţă, aşteptat de procurori la audieri până la sfârşitul zilei de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Druţă magistrat

Preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Ion Druţă, este aşteptat astăzi, 2 octombrie, la Procuratura Anticorupţie. Acesta a fost citat ca bănuit într-un dosar deschis la sesizarea Serviciului de Informaţii şi Securitate, care a analizat proprietăţile dobândite de membrii familiei Druţă în perioada 2016-2019, dată fiind discrepanţa esenţială între acestea şi veniturile declarate, transmite IPN.

În cazul în care nu se va prezenta la audieri până la sfârşitul zilei şi nu va anunţa despre imposibilitatea de a se prezenta, poate fi supusă aducerea silită, potrivit art. 135, alineat 3 Cod de Procedură Penală.

Anterior, Cătălina Bogonos, purtător de cuvânt al PA, a declarat pentru IPN că „prin intermediul membrilor familiei, a fost înmânată o citaţie ca Ion Druţă să se prezinte la audieri”.

Consiliul Suprem al Magistraturii a admis pe 24 septembrie ridicarea imunităţii de judecător preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie, Ion Druţă, la solicitarea procurorului general interimar. Cu o zi înainte, Dumitru Robu a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogăţirii ilicite de către judecător.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite