În pandemie au murit mai mulţi români de boli ale sistemului circulator decât anul trecut. Statistica  privind evoluţia mortalităţii în martie şi aprilie 2020

0
Publicat:
Ultima actualizare:
în perioada pandemiei au murit mai mulţi români de boli ale sistemului circulator decât anul trecut
în perioada pandemiei au murit mai mulţi români de boli ale sistemului circulator decât anul trecut

Statistica oficială privind evoluţia mortalităţii, pe categorii de boli cronice, în martie şi aprilie 2020 arată o creştere uşoară a deceselor cauzate de bolile aparatului circulator în aprilie 2020, faţă de anul trecut. Totuşi, nici perioada stării de urgenţă, nici pandemia de coronavirus nu au schimbat semnificativ tendinţa de scădere a numărului de decese.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a furnizat, la solicitarea Biziday, statistica oficială (realizată de INSSE) a mortalităţii pe diferitele categorii de boli cronice, în perioada ianuarie – aprilie 2020, lunar, comparativ cu aceleaşi luni din 2018 şi 2019.

Se observă o scădere a numărului de decese înregistrate, în trend cu scăderea generală a populaţiei din România, cu o excepţie – bolile cerebrovasculare, incluse în statistica bolilor sistemului circulator. Acestea au fost în creştere ca sursă de mortalitate în aprilie 2020, faţă de aprilie 2019.

Mai jos, situaţia comparată grafic, aşa cum a fost realizată de INSSE şi furnizată de DSU:

MARTIE

biz
biz
biz

Potrivit comunicării oficiale a INSSE, în luna martie 2020, au fost înregistrate în total în România 22.591 de decese, cu 298 mai puţine decât în anul precedent. Între acestea şi cele 85 de decese de COVID -19, raportate de Grupul de Comunicare Strategică până la data de 31 martie.

APRILIE

Imagine indisponibilă
Imagine indisponibilă
biz
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite