STB va permite plata călătoriei cu cardul în toate mijloacele de transport public

STB va permite plata călătoriei cu cardul în toate mijloacele de transport public

foto shutterstock

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a anunţat vineri că va digitaliza procesul de plată a călătoriei în toate mijloacele de transport public. Până acum, plata călătoriei cu cardul bancar direct în vehicule era disponibilă doar în autobuzele noi Otokar şi Mercedes Hibrid.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit STB, pentru a permite tuturor cetăţenilor să îşi achite rapid şi uşor călătoria, chiar dacă nu deţin un card de transport, indiferent de tipul de vehicul utilizat - tramvai, troleibuz sau autobuz de generaţie veche, aceasta a demarat la finalul anului 2021 procedura de achiziţie a acestui serviciu. 
 
Un alt avantaj al acestei soluţii de digitalizare a serviciilor de plată este acela că validatoarele permit atât plata cu cardul bancar, cât şi plata cu cardul de transport.
 
Potrivit sursei citate, implementarea acestui serviciu va mai dura însă câteva luni.
 
„Termenul de implementare a serviciului de plată cu cardul bancar direct în vehicule este de 180 zile, condiţionat şi de situaţia pandemică la nivel internaţional ce a afectat piaţa de componente electronice şi implicit numărul mare de echipamente necesare pentru tot parcul STB SA”, notează sursa citată.
 
„Utilizatorii noştri aşteaptă simplificarea procesului de plată şi integrarea tehnologiei în rutina lor zilnică. Ei pot folosi cu uşurinţă dispozitive ca telefonul mobil sau smartwatch-urile asociale unui card bancar pentru a achita călătoria direct la validatorul din vehicul, fără grija unui card de transport sau deplasarea la un centru de vânzare”, a declarat Directorul General STB SA - Adrian Criţ. 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările