Primele imagini cu prototipul noilor tramvaie care vor circula în Capitală începând din 2022 VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiele cu o lungime de circa 36 de metri vor circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 şi 55 Foto: Captură video
Tramvaiele cu o lungime de circa 36 de metri vor circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 şi 55 Foto: Captură video

Au apărut primele imagini cu prototipul noilor tramvaie din Bucureşti, care vor circula începând cu luna aprilie a anului 2022. Compania Astra Vagoane SA Arad a finalizat proiectul de design al modelului celor 100 de tramvaie comandate de Primăria Capitalei, a anunţat, luni, viceprimarul Stelian Bujduveanu.

„Tramvaiul bucureştean va deveni una din principalele soluţii de transport din Capitală: modern, confortabil, silenţios, rapid, cu o capacitate mărită de transport. Sunt convins că acest mijloc de transport va deveni o alternativă viabilă de a călători prin oraş. Fie ca mergi la şcoală, la facultate, la muncă sau pur şi simplu la o plimbare prin oraş”, a scris viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, condiţiile oferite de noile tramvaie sunt dintre cele mai moderne: spaţioase, design interior deosebit, confortabile (beneficiază de un sistem de suspensii şi amortizoare inovator), silenţioase pentru exterior, izolate fonic pentru interior şi, accesibile pentru toate categoriile de călători. 

„Cu o podea 100% coborâtă, tramvaiul asigură transferul uşor al călătorilor la urcare şi coborâre, fără obstacole sau zone înguste în dreptul uşilor de acces. Noul tramvai va avea rampe de acces acţionate electronic din buton, pentru persoanele cu dizabilităţi. De asemenea, va exista loc special pentru biciclete, iar părinţii vor putea urca uşor căruciorul cu copii mici, având la rândul lor spaţii special destinate pe timpul călătoriei (zone prevăzute cu dispozitive de asigurare a căruciorului)”, a mai scris Stelian Bujduveanu.

Reamintim că primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a semnat  în luna mai contractul cu Astra Arad pentru furnizarea celor 100 de tramvaie în Capitată, valoarea acestuia fiind de circa 200 de milioane de euro, din fonduri europene.

„Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni. (...) Contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, adică în august 2022, urmând ca, începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate patru tramvaie în fiecare lună", a declarat Nicuşor Dan.

Tramvaiele cu o lungime de circa 36 de metri vor circula pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41 şi 55.

VIDEO Noile tramvaie ale Capitalei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite