Nicuşor Dan, atac la liderul sindical din STB Vasile Petrariu şi la şefa de partid a acestuia, Gabriela Firea, pe care o acuză de iresponsabilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan i-a criticat dur, duminică seară, pe liderul principalului sindicat din STB, consilierul general PSD Vasile Petrariu pe care îl acuză de „inconştienţă şi tupeu” şi pe şefa de partid a acestuia, Gabriela Firea, pe care o acuză de „iresponsabilitate” din cauză că, în opinia edilului, „girează” acţiunile sindicalistului.

„Condamn inconştienţa şi tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a îndemnat de dimineaţă la oprirea metroului bucureştean, precum şi iresponsabilitatea şefei lui de partid, Gabriela Firea, care îl girează în continuare şi-l încurajează în acţiunile lui distructive. Am discutat zilele astea cu mulţi angajaţi STB, am aflat problemele şi mă voi implica în rezolvarea lor. Asta cere timp, continuarea dialogului şi responsabilitate din partea noastră, a tuturor”, acsris Nicuşor Dan pe Facebook. 

Potrivit edilului, duminică, în Capitală, au ieşit pe traseu 65% dintre tramvaiele şi troleibuzele operate de societatea de transport public şi un „număr mic de autobuze”. Dan a salutat decizia conducătorilor de vehicule „care au înţeles că rezolvarea problemelor se face prin dialog, respectând legea”.

„Sunt mult mai mulţi şoferi şi vatmani care ar fi ieşit azi la lucru dacă n-ar fi fost intimidaţi de sindicat. Înţeleg că e greu, după ani de zile în care nimeni nu te-a apărat în faţa sindicatului, care decidea tot, să crezi că i te poţi opune. O spun cu toată responsabilitatea: vremea abuzurilor sindicatului a dispărut”, mai scrie primarul.

Acesta dă asigurări că Poliţia preia toate sesizările pe care le primeşte la numărul de telefon 0800.800.868, pe care municipalitatea l-a pus la dispoziţia angajaţilor STB care doresc să reclame abuzuri. Dan le recomandă celor care doresc să reia lucrul să sune la acel număr, subliniind că „reacţia va fi imediată”.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite