Mesajul primarului Piedone, după controversele stârnite de avizul de funcţionare al Clubului Colectiv: „Toată lumea caută unde nu trebuie“

Mesajul primarului Piedone, după controversele stârnite de avizul de funcţionare al Clubului Colectiv: „Toată lumea caută unde nu trebuie“

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone FOTO Adevărul

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, pare că nu îşi doreşte în aceste zile să dea foarte multe explicaţii cu privire la autorizaţia de funcţionare a Clubului Colectiv. Contactat de reporterii Adevărul, edilul a spus că „nu căutăm unde trebuie“ şi că nu vrea să facă declaraţii pentru că în aceste zile a fost doliu naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, reporteriii ziarului „Adevărul“ au reuşit să discute telefonic cu edilul Sectorului 4, însă acesta s precizat că nu vrea să facă nicio declaraţie câtă vreme este doliu naţional.  „Cu tot respectul, nu fac declaraţii până nu se încheie doliul. Mâine (n.r. – marţi, 3 noiembrie) o să fiu disponibil pentru toată lumea. Tot ce vă pot spune este că toată lumea caută unde nu trebuie“, preciza luni edilul Sectorului 4. Ieri, reporterii „Adevărul“ l-au contactat din nou pe Cristian Piedone însă acesta nu a răspuns la telefon.

Precizări într-un comunicat de presă

În schimb, reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au trimis un comunicat de presă în care au făcut câteva clarificări privind legalitatea eliberării acordului/autorizaţiei de funcţionare pentru clubul Colectiv.

„Dispoziţiile art. 15 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 359/2004 privind simplificarea formalităţilor la înregistrarea în registrul comerţului a persoanelor fizice, asociaţiilor familiale şi persoanelor juridice, înregistrarea fiscală a acestora, precum şi la autorizarea funcţionării persoanelor juridice prevăd că «În vederea eliberării de către biroul unic din cadrul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal a certificatului de înregistrare conţinând codul unic de înregistrare […] solicitantul are obligaţia să depună, odată cu cererea de înregistrare şi actele doveditoare, declaraţia tip pe proprie răspundere, semnată de asociaţi sau de administratori, din care să rezulte, după caz, că: […] persoana juridică îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii, pentru activităţile precizate în declaraţia tip»”, se precizează în comunicatul trimis de primărie.

De asemenea, se menţionează că declaraţia tip pe proprie răspundere a agentului economic are în vedere condiţiile de funcţionare în domeniile sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii.

„Conform Anexei nr. 2 a Hotărârii nr. 22/29.02.2012, printre actele necesare pentru obţinerea acordului de funcţionare nu se regăseşte autorizaţia de prevenire şi stingere a incendiilor, rezultă aşadar că eliberarea acordului de funcţionare nu era condiţionată de existenţa acestei autorizaţii“, mai menţionează sursa citată.

„Nu prevede obligativitatea autorizaţiei“

Totodată, se mai menţionează că „hotărârea nr. 42/05.07.2007 emisă de Consiliul Local al Sectorului 4 Bucureşti, modificată prin Hotărârea nr. 20/29.02.2012, stabileşte care sunt documentele în baza cărora este eliberată autorizaţia de funcţionare“. Astfel, concluzionează reprezentanţii primăriei, Anexa nr. 1 la Hotărârea nr. 20/29.02.2012 nu prevede obligativitatea autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare.

„Mai mult, Autorizaţia de funcţionare nr. 369/14.01.2015 prevede la rubrica menţiuni că «Prezenta autorizaţie este valabilă cu respectarea condiţiilor de funcţionare prevăzute de lege […]». Ori, conform celor de la pct. 5 şi 6 rezultă că eliberarea autorizaţiei de funcţionare nu era condiţionată de emiterea prealabilă a autorizaţiei de prevenire şi stingere a incendiilor”, se încheie comunicatul de presă.

Mai multe ştiri despre incendiul de la Clubul Colectiv 

 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările