Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti: Cam 40 la sută din apeluri sunt legate de patologia COVID-19

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti: Cam 40 la sută din apeluri sunt legate de patologia COVID-19

foto shutterstock

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIf), medicul Alis Grasu, afirmă că aproape jumătate dintre apelurile primite de medicii de urgenţă care intervin în Capitală şi în localităţile limitrofe acesteia sunt legate de patologia COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

"În ultima lună suntem asaltaţi de pacienţi care sună la 112 pentru consultaţii. (...) Noi răspundem la toate aceste solicitări, ele nu sunt urgenţe. Aceste consultaţii încarcă foarte mult sistemul de urgenţă şi ar putea fi foarte bine manageriate de colegii noştri medici de familie”, a declarat managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov (SABIf), medicul Alis Grasu, la Digi 24.

Aceasta a spus că personalul medical de la Ambulanţă fie merge "ţintit, pentru recoltare” de probe pentru teste COVID după ce au fost înştiinţaţi de DSP, fie merge şi face analize ca urmare a unor apeluri de la persoane care sună la 112 cu semne şi simptome ale COVID-19.

"A crescut foarte mult numărul acestor solicitări care sunt cu suspiciuni de COVID, COVID confirmat, dar s-au agravat, au devenit urgenţe, pacienţi care sunt confirmaţi pozitiv şi trebuie transportaţi la spital pentru evaluare, deci ei reprezintă cam 40% din totalul apelurilor”, a precizat Alis Grasu.

Şefa Serviciului de Ambulanţă care acţionează la nivelul Capitalei şi în zona limitrofă acesteia a precizat că de o lună şi jumătate la SABIf a fost constituit un compartiment dedicat exclusiv pacienţilor depistaţi pozitiv după testare, pentru a eficientiza activitatea instituţiei în ceea ce priveşte pandemia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările