Filme cu eroi şi amintiri din război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicule de succes pentru public sau premiate la Cannes rulează în oraş la sfârşit de săptămână. Nu rataţi „Panglica albă“, un film sensibil, şi nu treceţi cu vederea noua variantă „Robin Hood“. Pe Russell Crowe îl vedeţi la Movieplex Cinema Plaza astăzi, de la ora 17.15.

Decorurile de secol XII sunt filmate într-o Anglie sfâşiată de cruciade. Arcaşul regelui Richard Inimă de Leu este cunoscut drept Robin Hood. Eroul revine în satul natal din nordul Angliei după ce a luptat într-o cruciadă sângeroasă. El află cu ajutorul servitorului său, de abuzurile şerifului din Nottingham şi se hotărăşte să-i elibereze pe oameni de tirania acestuia.

Curajul lui Robin Hood îl apropie de inima frumoasei văduve Lady Marian, interpretată pe ecran de Cate Blanchett. Povestea transpusă pe ecran de regizorul Ridley Scot poate fi văzută mâine, la Cinema City Cotroceni, de la ora 18.40 sau, mai târziu, de la 23.00.

Un câştigător la Cannes

E anul 1913. Câteva evenimente bizare au loc la o şcoală dintr-o zonă rurală a Germaniei. Pare să fie vorba despre o metodă ritualică de pedeapsă. Întâmplările afecteaza structura instituţiei, în filmul „Panglica albă“.

Producţia lui Michael Haneke a câştigat anul trecut Palme D'Or la Festivalul de Film de la Cannes. Povestea poate fi urmărită mâine, la ora 16.15, la Noul Cinematograf al Regizorului Român de la Muzeul Ţăranului Român.

Iron Man 2 pe muzica AC/DC

Paramount Pictures şi Marvel Entertainment prezintă mult aşteptata continuare a filmului „Iron Man“, blockbusterul care descrie aventurile eroului de legendă lansat de Marvel, şi care îi reuneşte pe regizorul Jon Favreau şi actorul nominalizat la Oscar Robert Downey Jr.

Producţia este una science-fiction, care urmăreşte încă de la început caracterul schimbător al inventatorului Tony Stark. În „Iron Man 2“, Downey este „acompaniat“ de o distribuţie de eroi şi răufăcători, din care fac parte Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Mickey Rourke şi Samuel L. Jackson în rolul lui Nick Fury.

Filmul, care are o coloană sonoră semnată de legendarii muzicieni de la AC/DC, este proiectat în weekend, la Hollywood Multiplex, de la ora 21.15.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite