Conturile Primăriei Generale au fost deblocate. Nicuşor Dan: „Vom continua negocierile cu familia Constanda”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că au fost deblocate conturile primăriei, după ce instanţa a dispus suspendarea provizorie a executării silite în dosarul iniţiat de Costică Constanda. Edilul a precizat că PMB va continua negocierile cu familia omului de afaceri.

„Conturile Primăriei au fost deblocate. Judecătoria Sector 5 a dispus suspendarea provizorie a executării silite în dosarul iniţiat de omul de afaceri Costică Constanda.

Primăria Municipiului Bucureşti va continua negocierile cu familia Constanda, pentru soluţionarea situaţiei. Începând de mâine, Primăria Capitalei poate face plăţi în contul proiectelor de investiţii aflate în derulare”, a scris Nicuşor Dan, miercuri, pe Facebook. 

Conturile Primăriei Generale au fost bocate din cauza datoriei pe care instituţia o are faţă de familia Constanda.

PMB, obligată să plătească peste 115 milioane de euro omului de afaceri

Povestea „Afacerii Costanda” a început în 2003, când Costică Constanda a cumpărat peste 3 hectare de teren la marginea parcului Herăstrău. Primăria Capitalei construise însă deja acolo vile de lux şi denumise cartierul „Satul Francez”. Aşa că Primăria Generală de atunci i-au oferit lui Costanda parcul Bordei, aflat în apropiere, într-o zonă la fel de scumpă. Omul de afaceri intenţiona să construiască blocuri în perimetrul parcului, însă Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru a permite ridicarea unor imobile. Pentru că autorităţile nu au mai mişcat lucrurile, Constanda s-a adresat instanţei care i-a dat dreptate.

Tribunalul Bucureşti a decis în iulie 2011 ca omul de afaceri Costică Costanda să fie despăgubit cu circa 165 de milioane de euro în urma procesului pe care l-a intentat Primăriei Capitalei. Decizia a fost atacată, iar peste trei ani Curtea de Apel Bucureşti a decis că Primăria Capitalei va trebui să plătească peste 115 milioane euro familiei Costanda.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite