Şoferii de autobuz şi tramvai din Capitală vor purta uniforme de la 1 iulie, după reclamaţii că veneau la muncă în maiou şi şlapi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii mijloacelor de transport în comun din Capitală vor purta uniformă de la 1 iulie, după reclamaţii că aceştia veneau la muncă îmbrăcaţi cu totul neadecvat. Şoferii spun că prioritatea ar fi fost mai degrabă piesele de schimb.

Noile uniforme sunt formate din cămaşă gri cu mânecă scurtă şi costum de culoare închisă au costat  3.7 milioane de lei.

Şoferii care vor refuza să le poarte nu vor avea voie să iasă pe traseu.

Directorul STB, a declarat pentru Hotnews că luat decizia după ce călătorii au sesizat faptul că unii şoferi veneau la muncă cu şlapi, maiou şi pantaloni scurţi.

”Am luat această decizie ca urmare a multor reclamaţii, anumiţi conducători şi manipulanţi vehicule nu erau îmbrăcaţi adecvat, veneau cu şlapi, pantaloni scurţi, maiou. Noi avem prevăzut în regulamentul intern că nu au voie să vină îmbrăcaţi aşa. Atunci am hotărât, dacă tot erau achiziţionate acele costume, să fie şi purtate începând cu data de 1 iulie, ca să ajungă la toate autobazele şi depourile. Majoritatea au fost deja împărţite, din ce ştiu eu au fost date peste tot, dar nu am certitudinea că au ajuns chiar la toată lumea. Cine nu are uniforma, începând cu 1 iunie, nu intră pe traseu. Nu sunt amenzi, dar nu le va conveni din punct de vedere financiar să nu intre pe traseu. Dar să ştiţi că foarte mulţi o poartă de când au primit-o, de săptămâna trecută”, a explicat pentru HotNews.ro directorul STB Hazem Kansou.

Sindicaliştii spun că ţinutele sunt groase şi incomode, în condiţiile în care unele cabine nu au aer condiţionat, şi că prioritatea STB ar trebui să fie cumpărarea de piese de schimb, 

Valer Cibănescu, şofer STB şi sindicalist, spune că uniformele sunt greu de purtat, având în compoziţie lână şi poliester. Acesta spune că pentru vatmani, purtarea uniformei este obligatorie de pe 22 iunie.

Deocamdată decizia este obligatorie pentru tramvaie, trebuia pusă în aplicare începând cu 1 iulie, nu de pe 22, este un abuz. Nu zic că nu sunt bine venite, dar sunt incomode în anumite situaţii, vara sunt foarte călduroase şi dau o stare de disconfort, mai ales în mijloacele de transport fără aer condiţionat. Dacă se apleacă peste volan şoferul, nu sunt elastice şi se tensionează la spate, la umeri, fiindcă sunt cambrate, nu oferă confort. Nu sunt din bumbac, au 60% lână şi 40% poliester. Mai este o problemă, o parte dintre colegi nu suportă pantofii şi nu pot merge cu adidaşi la costum. O altă problemă este că s-au dat doar două perechi de pantaloni, două cămăşi şi un sacou şi şoferii nu au timp să le spele. La locul de muncă nu avem vestiare, mergem cu transportul public, transpirăm, nu avem unde să ne schimbăm la muncă”, a declarat Valer Ciobănescu pentru HotNews.ro.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite