S-a stins din viaţă Ştefan Petrache, artistul emerit al Republicii Moldova

S-a stins din viaţă Ştefan Petrache, artistul emerit al Republicii Moldova

Artistul emerit Ştefan Petrache s-a stins din viaţă aseară, 13 ianuarie. Despre aceasta a anunţat fiica sa, Ştefania Petrache. Mai mulţi oficiali au venit cu mesaje de condoleanţe, transmite IPN.

„S-a stins din viaţă Ştefan Petrache, o voce inconfundabilă cu care au crescut generaţii. Este trist când pierdem o personalitate, dar va rămâne veşnic viu prin cântecele îndrăgite de un popor”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Ion Ceban.

Fosta şefă a Direcţiei municipale cultură, Lucia Culev, a scris că „a încetat să mai bată zbuciumata inimă a lui Ştefan Petrache”. „Cel care l-a cântat pe Eminescu, a locuit pe strada Eminescu, pleacă la ziua Lui de naştere. Iartă-ne, Maestre, ca nu am putut să te apărăm de călăi făţarnici şi lichele perfide”, mai menţionează Lucia Culev.

„În noaptea asta, cântăreţul basarabean Ştefan Petrache s-a născut în cer! Dumnezeu să-l odihnească în ceata celor drepţi”, a scris fostul deputat Ştefan Secăreanu.

Ştefan Petrache s-a născut în 1949 în satul Vânători din raionul Nisporeni. A fost interpret de muzică uşoară şi artist emerit. A fost vocalist al formaţiilor „Noroc”, „Orizont”, „Contemporanul” şi „Plai”. Printre melodiile care l-au făcut celebru se numără „Eu vin”, „Adevăruri”, „Şi dacă ramuri bat în geam”, „În august”, „Chemarea casei părinteşti” etc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: