Dodon spune că Focul Haric va fi adus în Moldova de „mai mulţi creştini cu posibilităţi”

Dodon spune că Focul Haric va fi adus în Moldova de „mai mulţi creştini cu posibilităţi”

Focul Haric va fi adus şi în acest an în Republica Moldova, chiar dacă acum o săptămână Mitropolia Moldovei afirma contrariul. De acest lucru se vor ocupa „mai mulţi creştini cu posibilităţi”, care şi-au unit eforturile pentru ca focul haric să ajungă în ţară pentru al 18-lea an consecutiv, se arată într-o postare pe Facebook a preşedintelui Igor Dodon.

Ştiri pe aceeaşi temă

În altă ordine de idei, preşedintele a menţionat că, în cadrul unei întâlniri cu conducerea Mitropoliei Chişinăului şi a Întregii Moldove, a constatat că măsurile de distanţare care vin să protejeze sănătatea şi viaţa în perioada de pandemie vor fi în vigoare şi în timpul sărbătorilor. În context, a recomandat enoriaşilor să stea în continuare acasă.

Serviciile religioase urmează să fie transmise în direct de televiziunea şi radioul de stat. Preşedintele a făcut un apel şi către televiziunile şi staţiile de radio private ca să difuzeze şi acestea serviciile religioase.

Paştele în acest an va fi sărbătorit pe 19 aprilie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: