Vasile Bolea cere să fie verificat modul în care sunt utilizaţi banii publici de Primăria Cahul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Bolea FOTO IPN
Vasile Bolea FOTO IPN

Candidatul la funcţia de deputat din partea Blocului electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor, Vasile Bolea, a anunţat, în cadrul unui briefing de presă, că a solicitat organelor de resort să verifice modul în care sunt utilizaţi banii publici de către Primăria municipiului Cahul, transmite IPN.

 Potrivit lui, interpelarea a fost făcută urmare a faptului că primăria a fost „răsfăţată” în ultimii patru ani de fonduri din bugetul de stat şi cel raional, de circa 46-48 milioane de lei pentru proiecte de infrastructură, pe când drumurile, în special la periferie, sunt în stare dezastruoasă.

Vasile Bolea a declarat că, după ce Inspecţia Financiară nu a verificat activitatea Primăriei Cahul de aproape şase ani, recent aceasta a pornit verificarea planificată a acesteia, urmând să studieze actele şi să se pronunţe dacă banii publici au ajuns la destinaţie. În acelaşi timp, în adresa Inspecţiei Financiare din partea Preşedinţiei a venit un document prin care se cere, în contextul vizitei de lucru a preşedintelui Maia Sandu la Cahul, prezentarea informaţiilor cu referinţă la temeiul juridic şi mersul controlului. Deputatul a catalogat aceste acţiuni, ca presiuni, ca o încercare de a acoperi primarul din Cahul, şi a îndemnat instituţia prezidenţială să lase organele de resort să-şi exercite obligaţiunile.

În cadrul aceluiaşi briefing, Vasile Bolea a informat despre neregulile de la o Casă de Schimb Valutar (CSV) din oraşul Leova, a cărei administrator este un candidat la funcţia de deputat din partea „PAS”. Potrivit deputatului, CSV în loc de bonuri fiscale eliberează clienţilor nişte foiţe simple, pe care cu scris de mână este indicată tranzacţia de schimb valutar.

Secretarul PAS, Andrei Spînu, a scris pe Facebook că, în ultimul timp, tot mai mulţi membri PAS primesc semnale referitor la unele provocări care sunt puse la cale de către „frăţia penalilor”. Potrivit lui, provocările vin din frica acestora pentru faptul că Maia Sandu şi PAS vor putea forma un guvern după alegerile din 11 iulie. „Stimaţi cetăţeni, membri PAS şi susţinători, vă rugăm să nu vă lăsaţi provocaţi şi să continuăm să facem o campanie curată şi corectă”, a îndemnat Andrei Spînu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite