Unioniştii, fără şanse la funcţia de primar de Chişinău? Un nou sondaj arată că Ion Ceban şi Andrei Năstase vor ajunge în turul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

WatchDog.MD şi CBS-AXA au prezentat luni, 7 octombrie, rezultatele sondajului de opinie „Omnibus pre-electoral – 2 Chişinău 2019”. Potrivit studiului, în turul doi al alegerilor locale din Chişinău, din 20 octombrie, vor ajunge Ion Ceban (PSRM) şi Andrei Năstase (Blocul ACUM).

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcţia de primar de Chişinău, 25,7% din respondenţi au spus că ar vota pentru socialistul Ion Ceban, iar 19% din cei chestionaţi au afirmat că şi-ar da votul pentru liderul PPDA, Andrei Năstase, candidatul Blocului ACUM. Candidatul PDM Vladimir Cebotari ar lua 2,5%.

Partidele unioniste nu au reuşit să identifice un candidat comun în aceste alegeri şi au preferat să meargă în campanie separat.

Astfel, liderul PL, ex-primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă, ar fi votat de 5,1% din alegători, urmat de candidatul unionist din partea PUN, Octiavian Ţîcu, 2%. Liderul USB, Valeriu Munteanu, ar obţine 0.8% din voturi. Candidatul Partidului Popular Românesc, Vlad Ţurcanu, ar lua doar 0,4%.

De menţionat că 21,5% din respondenţi au declarat că încă nu s-au decis pentru cine vor vota, iar 7% dintre aceştia au spus că nu vor merge la vot.

Sondajul a fost realizat în perioada 25 septembrie - 4 octombrie, pe un eşantion de 502 de persoane. Marja de eroare este de +4,4%.

Imagine indisponibilă
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite