Republica Moldova ar putea trimite genişti în Ucraina pentru deminarea teritoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mine terestre Ucraina FOTO EPA

Republica Moldova ar putea trimite genişti în Ucraina pentru deminarea teritoriilor, după retragerea trupelor ruseşti. Declaraţia aparţine preşedintei Maia Sandu şi a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni, transmite IPN.

Şefa statului a menţionat că Republica Moldova i-a oferit părţii ucrainene serviciile geniştilor şi urmează de văzut dacă mai există interes pentru acesta. Preşedintele a mai spus că este şocant masacrul din oraşul Bucea de lângă Kiev. Moldova condamnă cu fermitate aceste crime împotriva umanităţii, la fel cum condamnă acest război ilegal şi neprovocat, declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. Astăzi, 4 aprilie, în Republica Moldova a fost declarată zi de doliu naţional în memoria tuturor vieţilor nevinovate pierdute în Ucraina.

Maia Sandu a confirmat că a discutat cu preşedintele ucrainean, Volodymyr Zelensky, de la începerea războiului. În cadrul discuţiilor a condamnat războiul din statul vecin şi l-a asigurat pe omologul său ucrainean că Moldova va oferi în continuare sprijin refugiaţilor.

În altă ordine de idei, preşedinta vorbit şi despre perspectivele de integrare a Moldovei în Uniunea Europeană, ca urmare a depunerii cererii de aderare, acum o lună. Şefa statului a menţionat că în curând Chişinăul va recepţiona un chestionar detaliat din partea Comisiei Europene care va estima gradul de pregătire a ţării pe mai multe segmente. După care, Republica Moldova va fi evaluată de Comisie la ce etapă este în avansarea  pe diferite domenii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite