Protest în faţa Comisiei Electorale Centrale. Socialiştii, nemulţumiţi că CEC i-a avertizat pentru folosirea resurselor administrative în campania electorală

Protest în faţa Comisiei Electorale Centrale. Socialiştii, nemulţumiţi că CEC i-a avertizat pentru folosirea resurselor administrative în campania electorală

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a organizat un protest luni, 11 februarie, în faţa Comisiei Electorale Centrale, unde s-au adunat câteva sute de manifestanţi. Socialiştii au adresat mai multe critici la adresa CEC, după ce au fost avertizaţi că au folosit resurse administrative în campania electorală, prin faptul că au avut apariţii publice alături de preşedintele ţării, Igor Dodon, care nu este actor al campaniei electorale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Socialiştii susţin că se pune la cale excluderea lor din cursa electorală şi au respins acuzaţiile că au folosit resurse administrative. Conducerea PSRM i-a cerut Comisiei să fie sancţionaţi speakerul Andrian Candu şi premierul Pavel Filip. Potrivit lor, anume aceşti doi reprezentanţi au guvernării fac campanie electorală folosind resursele administrative. Socialiştii susţin că şeful Legislativului şi prim-ministrul trebuie să degreveze din funcţie, asta deşi legea nu-i obligă să facă acest lucru. Reprezentanţii PSRM au mai spus că Filip şi Candu adună săli pline cu alegători folosind resurse administrative.

De criticile Socialiştilor nu a scăpat nici primarul de Orhei, degrevat din funcţie, Ilan Şor, care a fost acuzat că face jocul guvernării şi că este implicat în furtul miliardului.

Că ar fi parte al jocului guvernării, au fost acuzaţi şi Comuniştii, dar şi formaţiunea lui Renato Usatîi, Partidul Nostru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: