PAS cere demisia Guvernului Chicu pentru majorarea tarifelor la transportul  interurban de pasageri

PAS cere demisia Guvernului Chicu pentru majorarea tarifelor la transportul  interurban de pasageri

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), condus de ex-premierul Maia Sandu, solicită demisia Guvernului Chicu după aprobarea deciziei de a majora tarifele la transportul interurban de pasageri, cu 60 de bani per kilometru, începând cu 1 ianuarie 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul PAS Igor Grosu a acuzat Guvernul că a satisfăcut cererea transportatorilor de a majora tarifele, însă fără a negocia cu aceştia calitatea condiţiilor de transport.

„Oamenii vor continua să folosească un transport neperformant, periculos, primitiv, dar vor trebui să plătească mai mult pentru aceasta. PAS califică decizia Guvernului de a scumpi în toiul sărbătorilor de iarnă costul călătoriilor interurbane, necondiţionat, fără consultări publice largi, pe ascuns, fără a analiza alte opţiuni, drept o batjocură la adresa cetăţenilor. În timp ce Guvernul Sandu s-a împotrivit acestor presiuni şi propuneri, Guvernul lui Dodon vine şi face aceste scumpiri, astfel loveşte în acei mai săraci cetăţeni ai Moldovei, cei care sunt nevoiţi să meargă din sat în centru raional pentru cumpărături sau pentru a merge la muncă”, a declarat Igor Grosu într-o conferinţă de presă.

Igor Grosu spune că puteau fi găsite soluţii pentru a ajuta pensionarii sau familiile numeroase ca aceştia să nu simtă majorarea tarifelor, prin acordarea de compensaţii, subvenţionarea călătoriilor acestora etc.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: