Maia Sandu încă nu beneficiază de protecţia pazei de stat. Deputat: „Un exemplu concret că în Moldova nu există instituţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a învins în alegerile prezidenţiale din 15 noiembrie, Maia Sandu încă nu beneficiază de protecţia Serviciului Protecţie şi Pază de Stat (SPPS). Anunţul a fost făcut de către deputatul PAS Sergiu Litvinenco. El susţine că acest fapt este „un exemplu concret că în Moldova nu există instituţii”.

„Potrivit legii, acest serviciu obligatoriu trebuie să-i asigure protecţia Preşedintelui Republicii Moldova. Iată că până în ziua de azi acest lucru nu s-a întâmplat. Sigur că vor veni acuş mai marii jurişti ai neamului şi ne vor zice că în lege e scris ”Preşedintele Republicii Moldova” şi nu ”Preşedintele ales”, ”Preşedintele confirmat” sau ”Preşedintele validat”, dar toate astea sunt chichiţe şi formalităţi, şi nu reprezintă altceva decât o interpretare cu rea-credinţă a legii.”, a scris Sergiu Litvinenco pe Facebok.

Litvinenco afirmă că „scopul SPPS (care are vreo vreo 700 de angajaţi finanţaţi din banii oamenilor) este să aibă grijă că cel pe care poporul acestei ţări l-a ales să le apere interesele este în siguranţă şi, inclusiv prin aceasta, este în măsură să purceadă la îndeplinirea atribuţiilor constituţionale”. 

„Asta e esenţa legii. Dar pentru conducerea SPPS, din câte văd, o hârtie sau o indicaţie de la Dodon este mai importantă decât realizarea scopului instituţiei. Cât de bine este totuşi că poporul acestei ţări l-a trimis la groapa de gunoi al istoriei pe cel ce habar nu are de ce este stat şi percepe instituţiile statului ca pe propria sa jucărie”, a mai spus deputatul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite