Se redeschide cea mai veche fabrică din România, care a funcționat vreme de 250 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai veche fabrică de la noi din țară, care a funcționat peste 250 de ani, va fi redeschisă, potrivit premierului Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu la fabrica din Reșița FOTO facebook MC
Marcel Ciolacu la fabrica din Reșița FOTO facebook MC

Marcel Ciolacu a anunțat recent redeschiderea Uzinei Constructoare de Mașini Reșița, cea mai veche fabrică din România, ce datează de peste 250 de ani, fiind una dintre cele mai vechi din Europa. 

„Știu că, de la Revoluție încoace, românii au văzut cum multe combinate, multe uzine cu tradiție ale industriei grele românești sunt dezmembrate și vândute la fier vechi. Sau că întră în insolvență, aşa cum s-a întâmplat şi cu Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa, unde am fost astăzi, cea mai veche unitate industrială din România şi una din cele mai vechi din Europa.

Acest Guvern şi-a asumat că va reindustrializa România, astfel încât să producem mai mult la noi acasă. Astfel, UCM Reșita a intrat acum într-o nouă etapă prin preluarea de către Construcţii Maşini Hidroenergetice, societate deținută în proporție de 100% de o altă perlă a economiei românești, Hidroelectrica SA, cel mai mare producator de energie verde din Romania. Aşa se face că cea mai importantă unitate a industriei grele românești, care a activat neîntrerupt timp de peste 250 de ani, duce mai departe, cu ajutorul capitalului românesc și al celor peste 440 de angajați, tradiția și experiența românească în producția de utilaje și echipamente industriale“, a anunțat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu la Reșița FOTO Facebook MC
Marcel Ciolacu la Reșița FOTO Facebook MC
Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite