Kievul acuză Chişinăul că ajută prea puţin Ucraina. Maia Sandu este invitată la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina Veresciuk, vicepremier ucrainean. FOTO Twitter
Irina Veresciuk, vicepremier ucrainean. FOTO Twitter

Critici la adresa Chişinăului din partea vicepremierului Ucrainei, Irina Vereşciuk. Oficialul ucrainean susţine că Moldova ajută prea puţin Ucraina în aceste clipe şi acuză autorităţile de la Chişinău că nu vor să-şi strice relaţiile cu Kievul şi Moscova.

Vereşciuk a invitat-o pe preşedinta Maia Sandu în Ucraina, ca să vadă cu ochii ei teroarea războiului. 

„Poate mai e nevoie de făcut o declaraţie, ca să înţelegem că Republica Moldova e cu Ucraina? Că avem o problemă comună şi un duşman comun? Că nu ne este frică să rămânem fără gaz, pentru că acest gaz nu înseamnă nimic fără oameni? Că nu ne este frică de probleme economice, pentru că ştim că după vor urma victime, va fi război. Republica Moldova e protejată de Ucraina, de femeile noastre, care sunt violate, de copii noştri, care au devenit calici”, a declarat vicepremierul ucrainean într-un interviu pentru Jurnal TV, citat de Unimedia.

Vereşciuk a mai spus că Moldova ar încerca să profite de situaţia din Ucraina.

„Moldova a depus cerere de aderare la UE, încercând să mai obţină vreun profit economic. Sunt mirată, pentru că mereu am sprijinit-o pe doamna preşedinte, care avea discursuri foarte bune. Credeam că sprijinul contează pentru ea, pentru că e o înfăţişare democratică, nouă, a Republicii Moldova, care nu va tăcea”, a declarat vicepremerul Ucrainei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite