Dodon vrea consolidarea alianţei PSRM - ACUM şi propune „un moratoriu pe subiecte ideologice şi geopolitice care ne dezbină”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon a declarat că în ziua de 14 iunie 2019 a început o nouă etapă istorică pentru Moldova: „Regimul criminal care timp de aproape 10 ani a terorizat Moldova noastră - a fost învins”. Cu toate acestea, în opinia sa, fostul regim „doreşte să se revanşeze cât mai curând şi va încerca să destabilizeze situaţia”.

Din acest motiv, Igor Dodon propune să fie anunţat „un moratoriu pe subiecte ideologice şi geopolitice care ne dezbină”, pentru ca noua guvernare să se consolideze şi să reziste.

„Regimul a suferit o înfrângere răsunătoare, însă nu a plecat definitiv. El s-a ascuns în toate structurile de stat, în organele de forţă, în administraţiile publice locale. El doreşte să se revanşeze cât mai curând şi va încerca să destabilizeze situaţia în toate domeniile economiei şi sferei sociale, iar noi primim deja primele semnale în acest sens. Pentru acest fapt, el are suficiente forţe şi posibilităţi”, a scris Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Dodon consideră că „pentru a face faţă tuturor problemelor şi provocărilor din partea regimului care a plecat, este foarte important ca majoritatea parlamentară şi guvernul să acţioneze în comun şi într-o echipă unită”. 

„Promit că, în calitate de preşedinte al ţării, voi face tot posibilul pentru a ajuta în depăşirea tuturor dificultăţilor, contradicţiilor şi dezbinărilor care, cu siguranţă, vor apărea. La momentul actual sarcina noastră primordială este de a asigura schimbări cardinale în toate domeniile - justiţiei, economiei, sferei sociale. Cetăţenii ţării noastre trebuie să ştie că aici, acasă, nu vor mai fi deschise dosare penale la apelul vreunui şef de partid sau al vreunui funcţional de rang înalt. Antreprenorii trebuie să fie siguri că nu vor mai fi dosare penale fabricate în scopul capturării afacerilor sau eliminării concurentului”, a declarat şeful statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite