Dodon avertizează: Dacă situaţia va ieşi de sub control în cazul organizării unor proteste, responsabilitatea va fi pe Maia Sandu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Dodon

Liderul PSRM, Igor Dodon, afirmă că preşedintele Maia Sandu, primarul de Bălţi, Renato Usatîi, şi liderul Partidului Acţiunii Comune - Congresul Civic, Mark Tkaciuk, doresc să scoată lumea în stradă pentru a cere organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Dodon avertizează preşedintele ţării că, dacă situaţia va ieşi de sub control, va trebui să-şi asume responsabilitatea pentru eventualele consecinţe.

”Revoluţie, maidan, haos. Am văzut că la astfel de scenarii cheamă unii actori care sunt în afara Parlamentului şi care speră că pe valul protestelor vor putea intra în Parlament. Am văzut Usatîi, Mark Tkaciuk, care cheamă lumea la revoltă. Ei poate nu înţeleg că vor fi utilizaţi în calitate de carne de tun de Maia Sandu pentru a-şi atinge obiectivul, dar asta rămâne pe seama lor. Dar şi Maia Sandu trebuie să înţeleagă că, dacă o să cheme lumea la revoltă, în condiţii de pandemie, cu ce se va finaliza? Cine va răspunde de clădirile devastate? Dar de creşterea cazurilor de COVID? Dar de sutele de vieţi omeneşti pierdute în urma COVID-ului? Responsabilitatea va fi faţă de aceşti actori şi pe seama preşedintelui ţării”, a declarat Igor Dodon într-un video publicat pe Facebook.

Pe de altă parte, Dodon se arată sceptic că oamenii vor ieşi masiv în stradă pentru a cere anticipate. 

„În primul rând, nu cred că oamenii o să iasă în aceste condiţii, pentru că toţi înţeleg cine încalcă Constituţia. Dar dacă vă doriţi astfel de scenarii, asumaţi-vă şi responsabilitatea, iar dacă situaţia va ieşi de sub control, dar ea va ieşi de sub control, responsabilitatea va fi pe instituţia prezidenţială, pe Maia Sandu personal şi pe complicii ei care cheamă lumea în stradă.”, a mai spus liderul PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite