Constantin Ţuţu are interdicţie de a părăsi R. Moldova. Dosarul privind îmbogăţirea ilicită, trimis în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Ţuţu FOTO Unimedia.info
Constantin Ţuţu FOTO Unimedia.info

Procuratura Anticorupţie a anunţat marţi, 2 noiembrie, că dosarul penal instrumentat pe numele ex-deputatului PDM Constantin Ţuţu, în care acesta este acuzat de îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţii, a fost trimis în judecată.

Totodată, Constantin Ţuţu are interdicţie de a părăsi Republica Moldova. Mai mult, procurorii au ăus sechestru asupra bunului imobil şi a mijloacelor băneşti în limita sumei

de 800.000 de lei (circa 40.000 euro).

Potrivit rechizitoriul întocmit de către procurorii anticorupţie, fostul deputat, fiind persoană cu funcţie de demnitate publică, în perioada 2014-2019, a efectuat cheltuieli în sume mai mari decât veniturile realizate în aceiaşi perioadă, în vederea denaturării informaţiilor reale cu privire la veniturile realizate şi cheltuielile suportate a inclus în declaraţia de avere şi interese personale pentru anul 2017 şi respectiv 2018, date false şi incomplete, asupra veniturilor obţinute.

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a comunicat, în iulie 2021, la emisiunea „Puterea a patra de la N4, că fostul deputat PDM, Constantin Ţuţu, persoană din anturajul fugarului Vlad Plahotniuc, are trei dosare penale, iar două dintre acestea deja se află pe masa judecătorilor.

Ţuţu îşi aşteaptă sentinţele într-un dosar penal deschis pentru escrocherie şi trafic de influenţă, într-un dosar penal deschis pentru îmbogăţire ilicită şi într-un dosar penal intentat pentru omor, care se află la Curtea de Apel, după ce Judecătoria Orhei l-a achitat pe Ţuţu în cazul omorului lui Alexei Veretco, ce a fost comis la Orhei, în 2012. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite