Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor iniţiază procedura de demitere a guvernatorului BNM

Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor iniţiază procedura de demitere a guvernatorului BNM

Octavian Armaşu.

Fracţiunea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor va propune iniţierea procedurii de demitere a conducerii Băncii Naţionale a Moldovei. Declaraţia a fost făcută de Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vicepreşedintele Parlamentului a precizat că solicitarea nu are la bază vreun interes sau joc politic, ci se axează strict pe deciziile luate de BNM în situaţia de criză în care se află Moldova.

„Astăzi vom propune o hotărâre a Parlamentului privind iniţierea procedurii de demitere a guvernatorului BNM. Nu este un joc politic şi legat de agenda cuiva. Problemele de la BNM, noi, socialiştii, le sesizăm de o bună perioadă de timp. De mai mult timp declarăm că conducerea BNM a deservit interesele străine şi chiar dacă Moldova se află în criză veniturile băncilor comerciale cresc, iar rezervele valutare ale ţării au scăzut cu peste 600 de milioane”, a declarat Batrîncea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările