Andrei Spînu pleacă într-o vizită în Polonia: „Voi purta discuţii privind furnizarea gazului natural în R Moldova”

Andrei Spînu pleacă într-o vizită în Polonia: „Voi purta discuţii privind furnizarea gazului natural în R Moldova”

Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a anunţat că pleacă într-o vizită în Polonia pentru a discuta inclusiv problema privind criza energetică din R. Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În perioada 18-19 octombrie efectuez o vizită de lucru în Polonia. În cadrul vizitei voi purta discuţii privind furnizarea gazului natural în Republica Moldova”, a scris Andrei Spînu pe Facebook.

Amintim că, în contextul instituirii nivelului de alertă în sectorul gazelor naturale în Republica Moldova, SA „Moldovagaz” a solicitat consumatorilor finali să dea dovadă de înţelegere şi responsabilitate civică, reducând temporar consumul zilnic de gaze naturale.

Republica Moldova a declarat stare de urgenţă în sectorul energiei din cauza deficitului de gaze naturale şi absenţei unui nou acord de energie cu grupul rus Gazprom.

„Anunţăm stare de alertă pentru a preveni declanşarea unei situaţii de urgenţă şi pentru a fi pregătiţi de orice scenariu. Instituţiile responsabile trebuie să poată întreprinde măsuri concrete de protejare a cetăţenilor şi a securităţii energetice a ţării”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, după încheierea şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, Andrei Spînu, ministrul infrastructurii şi dezvoltării regionale.

Liderul Socialiştilor, deputatul Igor Dodon, a venit cu un avertisment către guvernarea PAS în contextul aprofundării crizei energetice din Republica Moldova. Ex-preşedintele ţării a declarat că, în cazul în care R. Moldova rămâne fără gaze naturale, cetăţenii vor ieşi în stradă la proteste antiguvernamentale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările