Rep. Moldova. Benzină şi motorină mai scumpă cu 40-45 de bani

Rep. Moldova. Benzină şi motorină mai scumpă cu 40-45 de bani

După ce, acum câteva zile, una dintre companiile petroliere din ţară a scumpit carburanţii vineri, 21 mai, la staţiile PECO  ale altei companii au fost afişate preţuri mai mari la benzină şi la motorină. Scumpirile variază între 40 şi 45 de bani, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul preţ pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 este de 20,40 lei, în comparaţie cu 20,00 lei acum o zi. Un litru de benzină cu cifra octanică 98 costă 21,20 lei, comparativ cu 20,80 lei. Preţul nou la motorină este de 16,80 lei, în comparaţie cu 16,35 lei.

Scumpirile la carburanţi au început încă la mijlocul lunii decembrie şi au continuat în lanţ pe parcursul lunilor ianuarie, februarie, martie, aprilie şi mai. Majorările de preţ au constituit subiect şi pe ordinea de a Consiliului Suprem de Securitate. La sfârşitul lunii martie, Preşedinţia a depus un denunţ la Procuratura Generală în privinţa înţelegerilor de cartel pe piaţa de carburanţi.

Ieri, 20 mai, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a organizat consultări preliminare privind elaborarea noii Metodologii de calculare şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere. Documentul urmează să fie elaborat până pe 14 iunie. În cadrul discuţiilor, participanţii şi-au arătat îngrijorarea referitor la modul de aplicare a unor prevederi legale, reieşind din normele existente de evidenţă contabilă, dar şi particularităţile tehnice ale procesului de import, depozitare, comercializare cu ridicata şi cu amănuntul a produselor petroliere.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările