Guvernul de la Chişinău renunţă la includerea taxelor rutiere în accizele la carburanţi

Guvernul de la Chişinău renunţă la includerea taxelor rutiere în accizele la carburanţi

Includerea taxelor rutiere în accizele la  produsele petroliere a fost exclusă din proiectul privind măsurile de politică fiscală şi vamală pentru anul 2021. Astfel, se va menţine sistemul actual de taxe rutieră. Despre aceasta anunţă Ministerul Finanţelor, ca urmare a consultărilor publice, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit MF, nu şi-au găsit finalitate în proiectul de lege prevederile ce ţin de uniformizarea cotei impozitului pe venit de la darea în locaţiune a bunurilor imobile între persoanele fizice. Respectiv, se va menţine cota de 7%.

Nu se regăsesc în proiect nici prevederile ce ţin de excluderea taxei pentru câini şi a taxei de organizare a licitaţiilor şi loteriilor pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale, precum şi cele ce se referă excluderea plăţii pentru emisiile de poluanţi ale surselor staţionare şi plăţii pentru deversările de poluanţi.

Alte prevederi ce au fost excluse ţin de majorarea accizului suplimentar stabilit pe valoarea autoturismelor, dar şi de ajustarea regimului fiscal aplicat persoanelor care desfăşoară activitate profesională în sectorul justiţiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările