Vremea se răceşte în R. Moldova. Se aşteaptă primele ninsori

Vremea se răceşte în R. Moldova. Se aşteaptă primele ninsori

Meteorologii prognozează răcirea timpului, în perioada 4-6 decembrie, iar odată cu aceasta vor cădea şi primele ninsori.Ghenadii Roşca, şeful Direcţiei prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a specificat pentru IPN că răcirea vremii şi precipitaţiile vor fi cauzate de un ciclon care se îndreaptă dinspre Oceanul Atlantic şi va traversa partea de sud a Europei.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Precipitaţiile vor cădea sub formă de ploaie şi lapoviţă. În zona de sud a Republicii Moldova, va fi mai mult sub formă de ploaie, iar în partea de nord – mai mut sub formă de lapoviţă. Cantităţile de precipitaţii vor fi slabe, până la moderat”, a precizat Ghenadii Roşca. Responsabilul de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat a menţionat că stratul de zăpada va atinge 20 de centimetri la munte, în România. În Republica Moldova, nu va depăşi 2 centimetri şi se va topi foarte repede, pentru că temperaturile pe timp de zi vor fi pozitive. Deşi temperaturile de la începutul lunii decembrie sunt în limita normei pentru această perioadă a anului, cele de la sfârşitul lunii noiembrie au fost cu 7-8 grade mai ridicate, a precizat Ghenadii Roşca. După 3 decembrie temperatura aerului va coborî, revenind la temperaturile normale pentru această perioadă. Pe timp de noapte, se aşteaptă în jur de zero grade, iar pe timp de zi temperatura aerului va oscila între + 1 şi +6 grade Celsius.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările