Un şofer riscă închisoare pentru că a oferit mită unui poliţist care l-a oprit în trafic pentru depăşirea limitei de viteză

Un şofer riscă închisoare pentru că a oferit mită unui poliţist care l-a oprit în trafic pentru depăşirea limitei de viteză

FOTO IPN simbol

Un tânăr de 28 de ani riscă până la şase ani de închisoare pentru corupere activă. Acesta a fost depistat de inspectorii de patrulare în timp ce conducea automobilul cu viteză peste limita legală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şoferul a fost surprins de aparatul Radar pe traseul Chişinău-Bălţi în timp ce circula cu 114 km/h, depăşind cu 24 km/h limita legală admisă.
 
Bărbatul care a fost stopat pentru comiterea încălcării a propus insistent angajaţilor INP 250 de lei, pentru a nu i se întocmi proces-verbal cu privire la contravenţie.
 
În timpul întocmirii actelor procesuale de constatare a încălcărilor, poliţiştii au atenţionat contravenientul de nenumărate ori despre consecinţele coruperii funcţionarilor publici cu statut special.
 
Ca urmare, conducătorului auto i s-a întocmit proces-verbal conform art.236 Cod contravenţional al RM, care prevede amendă de la 6 la 30 u.c şi de la 3 la 5 puncte de penalizare şi iniţiat proces penal pentru comiterea infracţiunii de ,,corupere activă”, riscînd pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani şi amendă în mărime de până la 200.000 de lei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: