Temperaturi ridicate în Republica Moldova toată săptămâna

Temperaturi ridicate în Republica Moldova toată săptămâna

FOTO shutterstock

Meteorologii prognozează pentru acest sfârşit de săptămână, dar şi pentru săptămâna viitoare temperaturi de peste +20 de grade Celsius. Solicitat de IPN, meteorologul de serviciu la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, Valentina Bâzdina, a spus că aceste temperaturi se datorează unei mase de aer sudice care traversează teritoriul Republicii Moldova.

Pentru sâmbătă, 9 noiembrie, sunt prognozate temperaturi de +18 şi +23 de grade Celsius, iar noaptea temperaturile vor oscila între +8 şi +13 grade Celsius. Duminică se vor menţine aceleaşi temperaturi. Începând de săptămâna viitoare, vremea se răceşte nesemnificativ, în medie cu trei grade. Astfel, ziua se vor înregistra între +13 şi +20 de grade, iar noaptea, între 4 şi 13 grade Celsius.

„Dacă astăzi temperatura se va ridica până la 22 de grade, va fi un record”, a spus meteorologul. În 1997 au fost atestate 21,5 grade Celsius.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: