Primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Moldova în a doua jumătate a lunii martie

Primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Moldova în a doua jumătate a lunii martie

Primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin platforma COVAX. Despre aceasta a anunţat preşedintele Maia Sandu, după o discuţie cu preşedinte regional Pfizer, Sinan Atlig, se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dosarul cu actele necesare va fi trimis la Chişinău astăzi, iar vineri reprezentanţii companiei vor avea o şedinţă cu echipa responsabilă de procesul de imunizare de la Chişinău.

Maia Sandu a remarcat că Republica Moldova este pregătită să recepţioneze şi să imunizeze cetăţenii cu vaccin Pfizer, care necesită condiţii speciale de păstrare şi transportare, la temperaturi foarte joase.

Preşedinţia relatează că Maia Sandu a fost informată despre faptul că Pfizer va da undă verde Moldovei pentru recepţionarea vaccinului.

Actualmente în Republica Moldova se desfăşoară campania de vaccinare cu vaccinul AstraZeneca, care reprezintă o donaţie din partea României.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările