Precizările Poliţiei de Frontieră privind dispariţia unui avion de mici dimensiuni pe teritoriul Republicii Moldova

Precizările Poliţiei de Frontieră privind dispariţia unui avion de mici dimensiuni pe teritoriul Republicii Moldova

FOTO simbol

Poliţia de Frontieră vine cu unele precizări şi detalii pe cazul dispariţiei unui avion de mici dimensiuni pe teritoriul Republicii Moldova. Avionul ar fi traversat sectorul trasnistrean al frontierei de stat moldo-ucrainene în regiunea satului Camarovca, pe 19 iulie curent, la ora 17:45.

Ulterior, în jurul orei 18:05, avionul a dispărut de pe radare în regiunea localităţii Cucurizeni, raionul Orhei, şi nu a mai fost găsit.

Totodată, despre trecerea avionului prin regiunea necontrolată a frontierei de stat a fost confirmată de Serviciul de Grăniceri al Ucrainei.
 
Poliţia de Frontieră anunţă că va oferi suportul necesar cercetării cazului, prin menţinerea unei colaborări şi schimb de informaţii cu grănicerii ucraineni, dar şi cu Poliţia de Frontieră din România.
 
Conform prevederilor art. 10, alin.3 ale Legii 215 cu privire la frontiera de stat „Paza frontierei de stat în spaţiul aerian se efectuează de către Forţele Aeriene ale Armatei Naţionale, în conformitate cu legislaţia în vigoare, şi constă în supravegherea spaţiului aerian, pe timp de pace şi în situaţii de criză, în scop de depistare a încălcărilor frontierei de stat în spaţiul aerian şi de reprimare a acestora”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: