Pavel Filip: Polonia rămâne unul dintre susţinătorii activi ai parcursului european al ţării

Pavel Filip: Polonia rămâne
unul dintre susţinătorii activi ai parcursului european al ţării

FOTO gov.md

Polonia rămâne unul dintre cei mai activi susţinători ai parcursului european al Republicii Moldova, dar şi un real investitor, inclusiv financiar, în diverse proiecte şi reforme în cadrul Programului de Asistenţă pentru Dezvoltare, a declarat premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Senatului Republicii Polone, Stanisław Karczewski, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Senatului Poloniei, Stanisław Karczewski, a spus că Polonia va susţine în continuare parcursul european al Republicii Moldova şi doreşte să împartă din experienţa sa acumulată în acest sens. Oficialul a mulţumit autorităţilor moldoveneşti pentru sprijinul acordat diasporei poloneze din Republica Moldova. În prezent, în Moldova locuiesc circa 20 de mii de etnici polonezi.
 
Pavel Filip şi Stanislaw Karczewski s-au pronunţat pentru dinamizarea schimburilor comerciale, ştiinţifice, culturale, dar şi turistice şi au apreciat importanţa relaţiilor interumane. Un rol aparte în asigurarea bunei comunicări între state o au şi cele patru consulate onorifice ale Moldovei în Republica Polonă.
 
Polonia ocupă locul opt printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, fiind un lider printre ţările UE la importul vinurilor moldoveneşti. Pavel Filip a invitat oamenii de afaceri polonezi să investească în Moldova. În prezent, cel mai mare investitor polonez este o companie de producere a zahărului, cu investiţii de peste 15 milioane de dolari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările