COVID-19 a provocat peste 54 mii de decese în toată lumea

COVID-19 a provocat peste 54 mii de decese în toată lumea

COVID-19 a provocat, până în data de 3 aprilie, 54.194 de decese în toată lumea. Cele mai multe pierderi de vieţi omeneşti sunt raportate în Italia, unde au murit 13.915 oameni, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

În total peste două sute de ţări sunt afectate de noul tip de coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate de îmbolnăvire a depăşit un milion.

Cele mai multe cazuri confirmate de COVID-19 sunt în statele Unite ale Americii – peste 245 de mii, iar numărul deceselor asociate cu noul tip de coronavirus în SUA a depăşit şase mii.

Spania este a doua ţară după numărul deceselor raportate. Noul tip de coronavirus a provocat 117 mii de îmbolnăviri şi aproape 11 mii de decese. În Franţa au murit 5.387 de oameni, iar în Germania sunt 1.111 decese.

În China, ţara în care s-a declanşat pandemia, sunt 81 de mii de cazuri COVID-19 confirmate şi 3.322 de decese.

Federaţia Rusă raportează peste patru mii de cazuri COVID-19 şi 34 de decese asociate noului coronavirus.

În România sunt 116 decese, iar în Ucraina 23 de oameni au murit.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 505 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, iar numărul deceselor asociate cu COVID-19 a ajuns la şase. Totodată, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale anunţă despre 26 de cazuri tratate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: