Cod galben de răcire bruscă a vremii în Republica Moldova

Cod galben de răcire bruscă a vremii în Republica Moldova

FOTO simbol Sursa Shutterstock

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis avertizare cod galben de răcire bruscă a vremii, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 16-19 decembrie. Temperaturile vor ajunge până la -15 grade Celsius, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ghenadii Roşca, şeful Direcţiei prognoze meteo din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, a specificat pentru IPN că răcirea bruscă a timpului este cauzată de mase de aer de origine arctică.

În perioada 16-19 ianuarie, valorile termice ale aerului vor oscila între -10 şi -15 grade, pe timp de noapte. Ziua vor fi de la -5 la -10 grade Celsius. Pe 15 ianuarie, se prevăd ninsori slabe.

Potrivit lui Ghenadii Roşca, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 5-7 grade faţă de normă (norma -3..-5°C).

Datele Serviciului Hidrometeorologic de Stat arată că cea mai geroasă zi de 13 ianuarie a fost cea din anul 1985, când la Briceni au fost înregistrate -25 de grade. Cea mai călduroasă zi de 13 ianuarie a fost cea din 1998, când la Chişinău s-au înregistrat + 12 grade Celsius.  

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările