Cetăţenii moldoveni care sosesc din opt state din sudul Africii vor sta 14 zile în carantină

Cetăţenii moldoveni care sosesc din opt state din sudul Africii vor sta 14 zile în carantină

Cetăţenii Republicii Moldova care sosesc din opt state din sudul Africii (Africa de Sud, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambic, Namibia, Eswatini şi Malawi) vor sta obligatoriu în carantină timp de 14 zile, la sosirea în Republica Moldova, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Carantina poate fi întreruptă după a 7-a zi dacă persoanele efectuează un test PCR cu rezultat negativ. Decizia a fost luată în şedinţa Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, convocată în regim de urgenţă duminică seara, în legătură cu apariţia noii tulpini B.1.1.529 – Omicron – a COVID-19 şi a clasificării acesteia drept îngrijorătoare de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. CNESP a stabilit şi interzicerea accesului pe teritoriul Republicii Moldova a cetăţenilor străini şi apatrizilor care au călătorit în ultimele 14 zile în cele opt ţări. De asemenea, Comisia a discutat despre posibilitatea introducerii ulterioare a unor măsuri suplimentare cu privire la persoanele care sosesc din state considerate cu risc de transmitere a noii tulpini, urmând a fi monitorizate atent evoluţiile epidemiologice şi fluxurile de pasageri în următoarele zile. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a fost însărcinat să întreprindă măsurile necesare pentru a determina dacă există cetăţeni ai Republicii Moldova în cele opt state africane şi ce măsuri de repatriere pot fi întreprinse pentru aceştia, după caz. Comisia recomandă evitarea deplasărilor peste hotare în cele opt ţări, precum şi în alte state în care au fost depistate cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările