Avia Invest: Guvernul Chicu minte. Contractul de concesionare a Aeroportului nu este reziliat şi nici nu poate fi reliliat

Avia Invest: Guvernul Chicu minte. Contractul de concesionare a Aeroportului nu este reziliat şi nici nu poate fi reliliat

Compania „Avia Invest” anunţă că primit doar o notificare de la Agenţia Proprietăţii Publice (APP) despre intenţia de a rezilia contractul de concesionare a Aeroportului Chişinău, iar contractul propriu-zis nu a fost reziliat. Potrivit Avia Invest, acţiunile APP sunt „o nouă tentativă de a executa comenzile guvernării şi personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preţ”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Afirmaţiile privind rezilierea contractului sunt în totalitate mincinoase şi obraznice. Procedura propriu-zisă de reziliere a contractului este una juridică de lungă durată şi poate fi realizată doar prin intermediul instanţelor de judecată. „Avia Invest” respinge şi nu recunoaşte notificarea de reziliere. Mai mult, „Avia Invest” constată cu îngrijorare amplificarea atacurilor la adresa companiei. Acestea sunt orchestrate personal de Igor Dodon, care a demonstrat că nu se va opri în faţa nici unei ilegalităţi pentru a-şi realiza scopul de a prelua controlul la acest obiectiv în care s-au făcut investiţii imense şi a fost modernizat în ultimii ani”, se spune într-un comunicat de presă emis de Avia Invest.
 
Avia Invest informează opinia publică, investitorii străini, dar şi organizaţiile internaţionale „despre abuzuri fără precedent pe care nu şi le-a permis nici o ţară”.
 
„Presiunile autorităţilor asupra „Avia Invest” au fost atât de uriaşe încât companiile de asigurări din Republica Moldova refuză să semneze o poliţă de asigurare pe care „Avia Invest” trebuie să o prezinte anual. În această situaţie, „Avia Invest”, fiind un investitor de bună credinţă, a încheiat o astfel de poliţă de asigurare cu o renumită companie de asigurări din Federaţia Rusă şi a prezentat actele necesare autorităţilor de resort de la Chişinău. Însă Agenţia Proprietăţii Publice refuză să recunoască poliţa de asigurare, invocând că aceasta este perfectată în afara Republicii Moldova, asta chiar dacă aşa proceduri sunt perfect legale. O asemenea atitudine a autorităţilor confirmă încă o dată că în adresa companiei noastre sunt create obstacole artificiale de a găsi un motiv pentru rezilierea contractului de concesionare”, spun reprezentanţii companiei.

Pentru neexecutarea obligaţiunilor contractuale, pe 8 iulie, Agenţia Proprietăţii Publice a rezoluţionat contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea întreprinderii de stat „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a terenului aferent, încheiat cu SRL „Avia Invest”. APP a solicitat de la „Avia Invest” restituirea bunurilor Aeroportului Internaţional Chişinău, transmite IPN.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: