Asociaţiile de transportatori aduc acuzaţii la adresa transportatorilor care au protestat în Vama Leuşeni

Asociaţiile de transportatori aduc acuzaţii la adresa transportatorilor care au protestat în Vama Leuşeni

La o zi de protestul transportatorilor, organizat în vama Leuşeni, asociaţiile patronale din domeniul transporturilor rutiere au emis o declaraţie prin care îşi exprimă indignarea „faţă de protestul unor aşa-numiţi transportatori”, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţiile patronale din domeniul transporturilor rutiere, într-o declaraţie, îşi exprimă indignarea faţă de modul obraznic de a folosi restricţiile de circulaţie impuse de ţările UE pentru a-şi proteja activităţile ilegale. 

„Taximetria internaţională ca invenţie pur autohtonă, precum şi necesităţile diasporei de a expedia colete rudelor sale servesc drept instrument de muşamalizare a activităţilor ilegale ale mai multor persoane care s-au autointitulat „transportatori”. În perioada stării de urgenţă ponderea transporturilor ilegale a crescut, deoarece în privinţa lor „nu s-au extins restricţiile”. Numărul unităţilor de transport antrenate în activităţile ilegale de transportare a călătorilor în trafic naţional şi internaţional este alarmant”, se spune în declaraţia asociaţiilor.

„Solicităm autorităţilor publice să manifeste maximă prudenţă la examinarea cerinţelor „transportatorilor” de la punctul de trecere a frontierei Leuşeni şi sperăm că după adoptarea unor decizii în privinţa lor nu vor fi nevoiţi să protesteze transportatorii legali”, se mai menţionează în declaraţie.

Amintim că manifestanţii au declarat că anterior autorităţile le-au eliberat licenţe internaţionale ca să poată transporta pasageri şi colete. Or, peste câteva luni au fost stopaţi de reprezentanţii Agenţiei Naţionale Transport Auto, sunt verificaţi şi le sunt retrase plăcuţele de înmatriculare. Aceştia afirmă că nu sunt lăsaţi să activeze pentru a putea să-şi întreţină familiile, mulţi dintre ei având unităţile de transport cumpărate în credit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: